MARENGSBUNDE
200 g æggehvider
1 nip salt
350 g sukker
1 ½ tsk. hvidvinseddike
1 ½ tsk. majsstivelse
Tænd ovnen på 120 grader varmluft.
Pisk æggehviderne og salt let og tilføj herefter sukkeret lidt ad gangen imens du pisker. Når alt sukkeret er tilføjet, hældes majsstivelse og hvidvinseddike i. Pisk herefter igen indtil massen er sej og blank.
Tegn en cirkel (diameter 24-26 cm) på 2 stykker bagepapir, fordel marengsen indenfor cirklerne.
Bag begge bunde på samme tid i ovnen i 1 ½ time. Sluk herefter ovnen og lad kagerne køle af inde i ovnen.
HVID CHOKOLADECREME MED LIME
2 stk. husblas
3 dl piskefløde
2 lime
100 g hakket hvid chokolade
Læg husblas i koldt vand. Varm fløden og limeskal fra 2 lime op til lige under kogepunktet. Hæld den hvid chokolade i en skål og når fløden er varmet op, hældes den over chokoladen igennem en si for at si limeskallen fra.
Lad det stå 1-2 minutter og rør herefter chokoladen og fløden sammen, tilføj til sidst husblas.
Dæk cremen til med husholdningsfilm og lad den køle helt ned (gerne til næste dag).
TIP: Pisk først cremen, når du skal samle kagen.
Pisk den kolde limecreme let og vend herefter limesaft fra 1 lime i cremen.
ANANASBLOMSTER
½ ananas
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Skræl ananassen og skær den i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen i 45 minutter. Tag dem ud og læg dem i en muffins bageform. Put dem i ovnen igen i 20 minutter.
Lad ananasblomsterne køle helt af.
SAMLING
½ ananas
2 mangoer
4 passionsfrugter
3 dl piskefløde
Frisk mynte
Skæl ananas og mango og skær dem i tern. Tag saft og kerner fra 3 passionsfrugter og skær den sidste ud i både.
Tag en af marengsbundene og smør limecremen forsigtigt ud på den. Læg herefter 1/3 af ananassen, mangoen og passionsfrugtsaften på cremen.
Læg den anden marengsbund ovenpå og pisk piskefløden og smør den ud på toppen.
Fordel resten af ananassen, mangoen og passionsfrugtsaften ovenpå fløden.
Pynt med ananasblomster, passionsfrugtbåde og mynte.
TIP: Vent med at samle kage til den skal serveres