8 personer
GULERODSKAGE
3 æg
225 g brun farin
200 g hvedemel
1,5 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
225 g gulerødder
1½ dl smagsneutral olie
Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.
Pisk æg og brun farin til en lysebrun og luftig masse. Bland mel, kanel, bagepulver og salt sammen og vend det i æggemassen. Riv gulerødderne groft og vend det sammen med olien i dejen. Hæld dejen i en brødform (30x11 cm) med bagepapir og bag kagen i 50-60 minutter. Lad kagen køle helt af efter.
OSTECREME
100 g blødt smør
115 g flormelis
150 g flødeost
1,5 spsk. citronsaft
Pisk smør og flormelis sammen. Tilføj flødeost og citronsaft og pisk det hele sammen til en ensartede masse. Fordel ostecremen ovenpå̊ kagen.
PYNT
3-4 gulerødder
Frisk timian
Guldstøv
Fyld en bøtte med vand og isterninger. Skræl gulerødderne og skræl herefter tynde strimler af guleroden og læg dem i det iskolde vand. Lad dem ligge der et par minutter og tag dem herefter op og bøj dem forsigtig imens du tørrer dem med køkkenrulle.
Pynt kagen med de bøjede gulerodsstrimler, timian og guldstøv.