12 personer
BLONDIEBUND
100 g smør
120 g god hvid chokolade
2 æg
50 g rørsukker
40 g hvedemel
En knivspids salt
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Smelt smør og hvid chokolade i en gryde. Pisk æg og rørsukker luftigt og lyst. Vend smør og hvid chokolade i æggesnapsen. Sigt mel og salt i dejen og vend det forsigtigt sammen.
Hæld dejen i en springform (20 cm), beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen i 20-25 minutter og lad den køle af. Udstik kage med en kagering (18 cm) og sæt kageplast rundt i kanten.
PISTACIE KNAS
100 g hvid chokolade
30 g usaltet pistacienødder
15 g cornflakes
15 g rice krispies
Smelt den hvide chokolade. Hak pistacienødderne og cornflakes groft og hæld det sammen med rice krispies i chokoladen. Fordel massen ovenpå bunden og stil kage i på køl.
PÆREKOMPOT
1 blad husblas
200 g pærer
40 g pærer
1 tsk. vaniljepasta
½ dl vand
15 g rørsukker
1 lime
Frisk timian
Læg husblas i koldt vand.
Skræl pærerne og skær 200 g i grove tern og 40 g i små tern. Kom de 200 g i en gryde sammen med vaniljepasta, vand, rørsukker, limesaft og skal og timian.
Kom pærerne let møre og stavblend kompotten, tag den af varmen og tilføj husblas og efter de 40 g pæretern.
Lad kompotten køle let af og hæld den herefter ovnen på kagen og stil den på frys.
LIME/VANILJE MOUSSE
5 blad husblas
120 g rørsukker
2,5 lime
2 tsk. vaniljepasta
150 g cremefraiche 18 %
5 dl piskefløde
Læg husblas i koldt vand.
Kog rørsukker, vaniljevaniljepasta og limesaften op i en gryde, når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen og husblassen tilføjes. Vend cremefraiche og limeskal sammen og rør det hele sammen. Pisk fløden let og vend det hele forsigtigt sammen.
Fyld lime/vaniljemoussen i en rund silikoneform (22 cm) og bank silikoneformen ned i bordet for at slå luftbobler ud. Befri den anden kage fra kageringen og den ned i moussen og sæt kagen i fryseren til den er gennemfrossen.
PYNT
Hvid velvetspray
Marengs
Pære
Limesaft
Guldkugler
Chokoladepynt
Frisk timian
Guldstøv
Befri kagen fra silikoneformen og spray den med hvid velvetspray. Lad den tø op og pynt det herefter med marengs dytter, pære stykker som er skåret med et parisiennejern og vendt i limesaft. Udover dette har jeg pyntet med guldkugler, chokoladepynt, frisk timian og guldstøv.