Syrlig citronfromage

En af mine yndlingsdesserter er helt klar citronfromage, så simpel og lækker! Her får i mit bud på en lækker syrlig citronfromage.

CITRONFROMAGE
3 stk. husblas
90 g sukker
60 g pasteuriserede æggeblommer
2 citroner
2 dl piskefløde
70 g pasteuriserede æggehvider

Læg husblas i koldt vand.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og lys masse og vend citronskal i æggemassen.
Varm citronsaft op i en gryde og tag gryden af varmen og tilføj husblas og lad den køle let af.
Pisk citronsaften sammen med æggemassen.
Pisk piskefløden let og æggehviderne stive og vend det sammen med citronmassen.
Fordel fromagen i 6 skåle og lad den sætte sig på køl.

MARENGS
50 g æggehvider
50 g sukker
50 g flormelis

Tænd oven på 90 grader alm. Pisk æggehvider skummende og tilføj sukkeret lidt ad gangen imens du pisker kraftigt indtil massen, er glat og blank. Vend forsigtigt flormelis i og hæld den i en sprøjtepose med en stjernetyl og lav en masse små dutter på en bageplade med bagepapir.
Bag marengens i 40-50 minutter.

KRYSTALLISERET HVID CHOKOLADE
50 g sukker
50 g vand
50 g hakket hvid chokolade

Kog sukker og vand op i en gryde til 130 grader, tag gryden af varmen og pisk (elpisker) herefter i gryden imens du hælder den hvide chokolade i. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir og sæt det på køl

SAMLING OG PYNT
Piskefløde
Friske blomster
Skovsyre

Pisk piskefløden og hæld de en sprøjtepose med en stjernetyl og lav dutter rundt i kanten.
Pynt med marengs, krystalliseret hvid chokolade, friske blomster og skovsyre.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.