Svampet luksus banankage

Kender du det med at man har de bananer, som er blevet lidt for overmodne? Så er det dit tegn til at lave denne opskrift. Den er nem og hurtig at lave og kan både serveres med eller uden nutella cremen.

BANANKAGE
75 g smør
3 æg
75 g brun farin
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
130 g hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 nip salt
250 g gode modne banan
60 g hakket mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Smelt smørret og lad det stå og køle af. Hæld æg, brun farin, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk kraftigt indtil massen bliver lys og luftig.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, si det ned i æggemassen og vend det forsigtigt sammen. Mos bananerne og vend det i dejen sammen med smørret. Tilsæt til sidst den hakket chokolade. Fordel dejen i enten en silikoneform eller springform med bagepapir i bunden (22 cm).
Bag kagen i 30-35 minutter og lad den efter køle helt af.

NUTELLA CREME
140 g stuetempereret smør
190 g flormelis
150 g flødeost
100 g Nutella

Pisk smørret luftigt og pisk herefter flormelis i lidt ad gangen. Hæld herefter flødeost og Nutella ned i skålen og piske det hele sammen. Kom cremen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt den ud på kagen.
TIP: Cremen kan også̊ blot smøres ud på kagen.

PYNT
Pynt den med det du lige har - f.eks. bananer, guldstøv, nødder, skovsyre.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.