Lige nu dufter min lejlighed af æbler og kanel, jeg har nemlig lige bagt denne skønne æblekage. Det er nemlig sådan at selvom de næste dage hedder sommervejr, så nærmere vi os efteråret og derfor også æblesæson.
Jeg har ikke selv endnu været på ”æblerov”, men kender et godt sted lidt udenfor Aarhus, som jeg tænker jeg vil besøge en af de næste par dage.
Har i et godt sted at plukke æbler? Måske er I så heldige at have jeres eget træ?
ÆBLEKAGE
160 g rørsukker
160 g blødt smør
100 g marcipan
3 æg
225 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1,5 tsk. vaniljesukker
1 nip salt
5 stk. æbler
20 g rørsukker
1 tsk. kanel
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Hæld smør, rørsukker og revet marcipan i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt æggene et af gange og pisk imellem hvert æg. Sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen og vend forsigtigt sammen. Riv 3 af æblerne og vend det i dejen. Fordel dejen i en springform (24 cm) med bagepapir i bunden. Skær de sidste 2 æbler i skiver og placer æbleskiverne ovenpå kagen og pres dem let ned i dejen. Drys herefter med rørsukker og kanel ovenpå kagen.
Bag kagen i 35-40 minutter og lad kagen køle af og servere gerne med let piskede flødeskum eller creme fraiche.