Små chokomokkasin

12 stk.

CHOKOLADE MUFFINS
70 g smør
1 æg
150 g sukker
150 g hvedemel
40 g kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 nip salt
85 g creme fraiche
1 dl kærnemælk
110 g hakket chokolade

Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
Smelt smørret og lad det stå og køle af. Pisk æg og sukker sammen. Bland hvedemel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt i en skål og si det over æggemassen og vend det let sammen.
Hæld creme fraiche, kærnemælk, smør og chokolade (100 g) ned i dejen og ved det hele sammen.
Fyld formene 2/3 del op. Brug enten en silikoneform med små huller eller muffins forme. Læg 3 stykker chokolade (de sidste 10 g) ovenpå̊ hver kage.
Bag kagerne i 5 minutter og skru herefter ovnen ned til 175 grader alm. ovn og bag i 10-13 minutter yderligere. Lad dem køle af.

KAFFE/APPELSIN CREME
½ blad husblas
140 g mælkechokolade
40 g æggeblomme (cirka 2 stk.)
15 g rørsukker
1,5 dl fløde
Espresso
Appelsinskal

Læg husblas i koldt vand. Hak chokoladen og læg det i en skål og pisk herefter æggeblommer og sukker sammen. Varm fløden op til kogepunktet i en gryde og rør det sammen med æggeblommerne imens du pisker. Hæld blandingen tilbage i gryde og varm op til 83 grader og tag gryden af varmen og tilføj husblas.
Hæld det over chokoladen og rør det sammen og smag til med espresso. Stavblend massen og hæld den i en frysepose og luk posen og læg den på køl i minimum 3 timer, gerne natten over.
Når du skal bruge cremen, hælder du den ud i en skål og pisker den op og smager til med appelsinskal. Hæld cremen i en sprøjtepose med tyl og pynt kagerne.

NØDDE/APPELSIN TUILES
35 g stuetempereret smør
40 g sukker
15 g hvedemel
25 g hasselnøddeflager
40 g glukosesirup
1/2 tsk. revet appelsinskal

Hæld alle ingredienserne ned i en skål og pisk dem til en ensartet masse. Sæt den herefter på køl i minimum 30 minutter. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag massen ud fra køl og rul kugler (8 g stykket) og placere 4-6 stykker på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i 7-9 minutter.
Hvis du vil have helt runde tuiles kan du udstikke dem, lige når de kommer uden af ovnen. Du kan også blot brække tuilen i mindre stykker.
Lad det køle helt af og sæt dem i kaffe/appelsincremen.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.