Makronkage med et sommerstrejf

12 personer

MAKRONBRUND
4 æg
250 g sukker
120 g mel
120 g smeltet smør
140 g knuste makroner
60 g revet marcipan

Start med at tænde ovnen på 175 grader. Pisk sukker og æg til en luftig masse. Vend mel og de knuste makroner forsigtigt i dejen og herefter smørret. Til sidst tilføjes det revet marcipan.
Dejen hældes i en springform (22-24cm) beklædt med bagepapir i bunden.
Bag dejen i 40-45 minutter.
Lad kagen køle let af og befri den herefter fra springformen.

HVID CHOKOLADECREME MED CITRON
1 blad husblas
200 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
1 tsk. citronskal

Læg husblas i koldt vand. Hak den hvide chokolade og læg det i en skål.
Kom fløden i en gryde og tilføj citronskal, varm det op til lige under kogepunktet. Si citronen fra og hæld fløden over chokoladen. Tilføj husblas og rør det hele godt sammen.
Hæld cremen i en frysepose eller i en skål med husholdningsfilm på cremen og stil den på køl til den er helt kold.
Når cremen er helt kold, tages den ud af køleskabet og piskes luftig. Fordel den herefter ovenpå kagen.

Pynt med friske jordbær og hindbær, samt lidt ærteskud.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.