Forårsbomber

8 stk.

PISTACIEMØRDEJ
110 g hvedemel
50 g pistacienødder usaltet
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 knivspids salt
10 g æggeblomme

Blend hvedemel, pistacienødder, flormelis, smør og salt sammen i en minihakker/foodprocessor. Hæld det ud på bordet, tilføj æggeblomme og ælt dejen kort sammen med hænderne.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på køl i minimum i 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Udstik herefter mørdejen i cirkler (6,5 cm). Bag dejen i 12-15 minutter, læg den til afkøling på en rist.

PIFPAFPUF KNAS
30 g pifpafpuf
20 g hakket pistacienødder usaltet
½ lime
75 g hvid chokolade

Smelt den hvide chokolade og bland det sammen med pifpafpuf, pistacienødder og limeskal. Hæld blanding ud på bagepapir og smør det ud i et tyndt lag. Læg det på køl, når knassen har sat sig, udstikkes der 8 cirkler (4,5 cm) der passer ned i mousseformen.

MANGOINDLÆG
100 g mango
15 g passionsfrugtsaft
10 g rørsukker
25 g mango
½ blad husblas

Læg husblas i koldt vand. Kog mango, passionsfrugtsagt og rørsukker indtil mangoen er mør. Stavblend den og tilføj husblas. Skær de 25 g mango i små stykker og rør dem i kompotten. Hæld mangokompotten i små silikoneforme, som passer ned i den store mousseform. Kom dem i fryseren til de er gennemfrosne.

LIME/VANILJE MOUSSE
2 blad husblas
50 g rørsukker
1 lime, saft og skal
1 vaniljestang
60 g cremefraiche 18 %
2 dl piskefløde

Læg husblas i koldt vand. Kog rørsukker, vaniljekorn og limesaften op i en gryde, når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen og husblassen tilføjes. Vend cremefraiche og limeskal sammen og rør det hele sammen. Pisk fløden let og vend det hele forsigtigt sammen.

SAMLING
Fyld silikoneformen (Stone 85 – Silikoneform, Silikomart Professional) halvt med limemousse, bank silikonen ned i bordet for at slå luftbobler ud. Læg et mangoindlæg i hver, kan være nødvendigt at tilføje lidt mere mousse. Læg til sidst pifpafpuf knas og sæt dem i fryseren til de er gennemfrosne.

GLAZE
3 blade husblas
140 g sukker
35 g glukosesirup
1 dl sødmælk
150 g hakket hvid chokolade
Grøn farve (jeg har brugt forskellige grønne farver)

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog sukker, glukosesirup og sødmælk i en gryde, tilføj husblas.
Kom den hvide chokoladen i et højt litermål og hæld mælkebandingen over chokoladen.
Blend massen med en stavblender. Det er meget vigtigt, at der ikke dannes luftbobler når massen blendes. Hvis du ønsker flere farver, kan du hælde glazen i flere kander og tilføj farverne.
Lad glazen køle af til 40 grader og hæld den herefter udover kagerne.

Sæt mousserne på pistaciebundene og pynt af med hakket pistacienødder, mynteblade og lidt guld.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.