Mormors vafler med jordbærmarmelade

13-15 stk.

Jeg elsker vafler og de bringer de bedste minder om min mormor frem.
Vi lavede altid vafler sammen, da jeg var barn og bruger stadig hendes gamle vaffeljern og opskrift.
Så̊ i dag får i hendes opskrift på de skønneste og sprødeste vafler.


JORDBÆRMARMELADE
400 g jordbær
200 g sukker
½ dl vand
1 spsk. citronsaft
½ tsk. vaniljepasta
2 tsk. geleringspulver
Atamon (til at skylle glasset med)

Hæld jordbær, sukker, vand, citronsaft og vaniljepasta i en gryde og lad det små koge til jordbærrene er møre og kan masses. Tilsæt geleringspulver og lad det koge i et par minutter mere under omrøring. Skum marmeladen af. Skyl dit marmeladeglas i atamon og fyld marmeladen på. Luk straks og stil den på køl.

VAFLER
250 g smør
500 g hvedemel
2 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
2 knivspids salt
8 dl mælk
2 æg

Smelt smørret og lad det stå og køle let af. Vend alle de tørre ingredienser sammen og pisk mælk og æg i. Tilsæt til sidst smørret. Varm dit vaffeljern godt op og hæld cirka en dl dej på vaffeljernet. Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.

Serverer vaflerne friskbagte, jeg spiser altid vafler med jordbærmarmelade og flormelis.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.