4 stk.
Sommeren er ikke helt forbi og jeg stemmer for, at vi skal holde den lidt i live endnu. Jeg har derfor været i køkkenet og har lavet den nemmeste og lækreste dessert med blommer og kirsebær!
BLOMME/KIRSEBÆR KOMPOT
180 g blommer
100 g kirsebær
2,5 tsk. majsstivelse
45 g sukker
1,5 tsk. vaniljepasta
½ citron
Skyl og fjern sten fra blommer og kirsebær og skær dem i både. Hæld dem i en skål sammen med vaniljepasta og citronskal. Bland majsstivelse og sukker sammen og rør det sammen med frugterne. Fordel det herefter i de fire små tærtefade fra Le Creuset.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
CRUMBLE
60 g hvedemel
50 g havregryn
50 g rørsukker
1 nip salt
90 g koldt smør
Hæld alle ingredienserne i en minihakker/blender og blend det sammen til det begynder at samle sig let. Fordel det ovenpå blommer og kirsebær.
Sæt de fire små tærtefade på en rist i ovnen i 25 minutter.
Lad dem køle let af og servere enten med let pisket flødeskum eller creme fraiche.