4 stk.
I er nok ved at finde ud af at jeg har mange favoritter i køkkenet, men én dessert som jeg særligt holder af, er Crème Brûlée. Så simpel og få ingredienser, men smager himmelsk!
CRÉME BRÛLÉE
1 vaniljestang
80 g sukker
85 g æggeblommer
3,5 dl fløde
Ekstra sukker til drys
Tænd ovnen på 130 grader varmluft.
Flæk vaniljestangen og mas vaniljekornene ud sammen med lidt af sukkeret. Pisk herefter vanilje, sukker og æggeblommer kort sammen.
Hæld fløde og den tomme vaniljestang i en gryde, varm det op til lige før kogepunktet.
Hæld fløden forsigtigt over æggemassen imens du pisker, hæld det tilbage i gryden.
Varm cremen op til 80 grader og sigt det igennem en sigtet tilbage i skålen.
Lad creme stå lidt, så skummet lægger sig på toppen. Fjern dette med en ske.
Sæt dine forme i et ildfast fad, fyld dem med cremen. Du kan brug en gasbrænder til at fjerne eventuelle luftbobler. Fyld det ildfaste fad med lidt kogene vand og bag dine Crème brûlée i vandbadet i 55-65 minutter.
Ta crème brûléerne op af vandet og lad dem køle let af. Stil dem herefter på køl i mindst et par timer og gerne til dagen efter.
Inden servering drysses der sukker på toppen af de kolde Crème brûléer. Karamelliser sukkeret med en gasbrænder.