12 personer
KIKSEBUND MED LEMON CHOKOLADE
100 g smeltet smør
200 g digestive kiks
60 g lemon chokolade
Smelt smørret og lad det køle let af. Blend digestive kiks til pulver og hak chokoladen groft. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål og tage en springform eller kagering (20 cm) og sæt kageplast rundt i kanten. Hæld kiksemassen ned i kageringen og pres det godt sammen og sørg for at der er et jævn lag hele vejen rundt. Sæt den i køleskabet eller fryser.
LIME OSTECREME
3 blade husblas
½ dl vand
25 g sukker
1 dl limesaft
1 tsk. limeskal
200 g Philadelphia
1 tsk. Vaniljepasta
60 g flormelis
3 dl fløde
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld vand, sukker og limesaft i en gryde, varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør husblas i gryden og lad den køle let af. Rør limeskal, Philadelphia, vanilje og flormelis sammen og vend det sammen med den afkølede limesaftblanding over flere gange. Pisk herefter fløden let og vend den forsigtig sammen med ostecremen. Start med lidt fløde og tilføj mere over flere omgange.
Hæld cremen over kiksebunden og lad den stå på køl indtil den har sat sig.
LIMEGELE
4 blade husblas
1 dl vand
1 dl limesaft
100 g sukker
Grøn pastafarve
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld vand, limesaft, sukker og den grønne farve i en gryde og lad kog let op. Tilføj husblas og lad den køle af til cirka 30-35 grader.
Hæld gelen forsigtigt over ostecremen og stil kagen tilbage på køl.
KRYSTALLISERET LEMON CHOKOLADE
50 g vand
50 g sukker
50 lemon chokolade
Kog sukker og vand op i en gryde til 130 grader, tag gryden af varmen og pisk (elpisker) herefter i gryden imens du hælder lemon chokolade i.
Hæld det krystalliseret chokolade ud på et stykke bagepapir og sæt det på køl
MARENGSGRENE
40 g æggehvide
40 g sukker
40 g flormelis
Tænd oven på 90 grader alm.
Pisk æggehvider skummende og tilføj sukkeret lidt ad gangen imens du pisker kraftigt indtil massen, er glat og blank.
Vend forsigtigt flormelis i og hæld marengsen i en sprøjtepose en med en lille rund tyl.
Sprøjt på bagepapir med den lille runde tyl lange ”pinde” og bag marengsens i 40-50 minutter.
PYNT
Frisk timian
Befri kagen for kageringen og kageplast. Pynt med det krystalliseret chokolade rundt i kanten og marengsgrenen og timianen ovenpå.