Cheesecake er og bliver en af mine favoritkager, så her får i endnu en version! Denne gang er den med hindbær og den smager fantastisk!
Hvilken ”cheesecake smag” er din favorit?
KIKSEBUND
100 g smør
240 g digestive
5 g frysetørret hindbær
Smelt smørret og lad det køle let af. Blend digestive kiks til pulver og bland det sammen med det smeltet smør og frysetørret hindbær i en skål.
Tag en springform eller kagering (20 cm) og sæt kageplast rundt i kanten. Hæld kiksemassen ned i kageringen og pres det godt sammen og sørg for at der er et jævn lag hele vejen rundt. Sæt den i køleskabet eller fryser.
OSTECREME
3 blade husblas
1 dl vand
½ dl citronsaft
2 spsk. sukker
200 g Philadelphia
60 g flormelis
3 dl fløde
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld vand, citronsaft og sukker i en gryde, varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør husblas i gryden og lad den køle let af. Rør Philadelphia, vanilje og flormelis sammen og vend det sammen med den afkølede citronblanding over flere gange. Pisk herefter fløden let og vend den forsigtig sammen med ostecremen. Start med lidt fløde og tilføj mere over flere omgange.
Hæld cremen over kiksebunden og lad den stå på køl indtil den har sat sig.
HINDBÆRGELE
4 blade husblas
2 dl vand
250 g frosne hindbær
40 g sukker
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld vand, hindbær og sukker i en gryde og lad kog let op. Si hindbærrene fra, men uden at masse frugterne. Tilføj husblas og lad den køle af til cirka 30-35 grader. Hæld gelen forsigtigt over ostecremen og stil kagen tilbage på køl.
KORALLER
85 g Vand
30 g smagsneutral olie
10 g hvedemel
Lyserød pastafarve
Rør vand, olie, hvedemel og pastafarve godt sammen i en skål. Hæld en lidt af dejen på en varm pande. Steg indtil alt vandet er fordampet og læg den herefter på et stykke køkkenrulle.
PYNT
2 stk. digestive
Frysetørret hindbær
Friske hindbær
Ærteskud
Befri kagen fra kageringen og kageplast. Knus kiksene og bland dem med lidt frysetørret hindbær, fordel det rundt i kanten af kagen. Pynt med friske hindbær, ærteskud og koraller