Æble Cheesecake

12 personer

KIKSEBUND
100 g smør
170 g digestive
75 g makroner

Smelt smørret og lad det køle let af. Blend digestive kiks og makroner til pulver og bland det sammen med det smeltet smør.
Tag en kagering (20 cm) og sæt kageplast rundt i kanten. Hæld kiksemassen ned i kageringen og pres det godt sammen og sørg for at der er et jævn lag hele vejen rundt. Sæt den i køleskabet eller fryser.

OSTECREME
3 blade husblas
1 dl æblesaft/juice
½ dl citronsaft
200 g philadelphia
60 g flormelis
1 tsk. vaniljepasta
3 dl fløde

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld æblesaft og citronsaft i en gryde, varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør husblas i gryden og lad den køle let af. Rør philadelphia, vanilje og flormelis sammen og vend det sammen med den afkølede æbleblanding over flere gange. Pisk herefter fløden let og vend den forsigtig sammen med ostecremen. Start med lidt fløde og tilføj mere over flere omgange.
Hæld cremen over kiksebunden og lad den stå på køl indtil den har sat sig.

ÆBLEGELE
3 dl æblesaft/juice
Citronsaft
4 stk. husblas
60 g æble
Guldstøv

Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Hæld æblesaften i en gryde og lad kog let op, smag til med citronsaft. Tilføj husblas og lad den køle af til cirka 30-35 grader. Imens skræller du æblerne og skær dem i små firkanter. Hæld gelen forsigtigt over ostecremen og fordel de små æblestykker i gelen. Stil kagen tilbage på køl.

MARENGS (% BAGT)
50 g æggehvider
50 g sukker
50 g flormelis

Pisk æggehvider skummende og tilføj sukkeret lidt ad gangen imens du pisker kraftigt indtil massen er glat og blank.
Vend forsigtigt flormelis i og hæld den i en sprøjtepose med en fin stjernetyl. Sprøjt marengsen direkte på kagen og brænd dem let med en bunsenbrænder.

TIP: Man kan også vælge at bage dem i ovnen, ved at sprøjte dutter på bagepapir og bag dem ved 90 grader alm. ovn i 40-50 minutter og sætte dem på kagen efter.

PYNT
Skovsyre blomster
Timian
Guld kugler
Guldstøv

Befri kagen fra kageringen og kageplast. Pynt kagen med friske skovsyreblomster og timiankviste. Sæt guldkugler på kagen og drys med guldstøv.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.