Sommerdrøm mazarinkage

testDer er længe til sommer og varme, men denne kage giver mig bare minder om dansk sommer.

Selvom sommermånederne ligger langt væk, så kan denne kage sagtens laves. Du kan både forberede bund og cremen i formen, så den er nem lige lægge sammen når gæsterne kommer.

Den minder om en jordbærtærte, men er bedre hvis du spørger mig.

Mazarinkage

220 g blødt smør
160 g sukker
300 g marcipan
1 tsk. vaniljepasta
1 nip salt
5æg
70 g mandelmel
30 g hvedemel
75 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

Hæld det bløde smør, sukker, revet marcipan, vaniljepasta og salt i en skål og pisk det til en ensartede masse. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert æg du tilføjer. Vend til mandelmel og hvedemel i dejen. Fordel dejen i en springform (24 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen i 35-40 minutter og lad kagen køle af. Når kagen er kølet af, smeltes chokoladen og fordeles ovenpå kagen.

Hvid chokoladecreme med vanilje

2 blade husblas
1 stk. vaniljestang
1 tsk. sukker
4 dl piskefløde
175 g hakket hvid chokolade

Læg husblas i blød i koldt vand. Del vaniljestangen og mas vaniljekornene sammen med sukker. Hæld vanilje, sukker, den tomme vaniljestang og piskefløden op i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen og rør det til en ensartede masse. Rør husblassen ud i cremen og si massen over i en skål og dæk skålen med film (skal røre ved cremens overflade). Stil den på køl indtil cremen er helt kold, kan med fordel laves dagen før. Pisk den kolde creme op med elpisker, pas på du ikke pisker det for meget. Fordel cremen på den kolde mazarinkage.

Marengspynt

50 g æggehvider 50 g sukker
50 g flormelis

Tænd oven på 90 grader alm. Pisk æggehvider skummende og tilføj sukkeret lidt ad gangen imens du pisker kraftigt indtil massen, er helt stiv. Vend forsigtigt flormelis i og put marengsen i en sprøjtepose med en tyl. Lav marengstoppe på en bageplade med bagepapir.

Bag marengsen i 40-50 minutter.

Pynt

1 bakke friske jordbær 1 bakke hindbær
Frisk timian
Bladguld

Skyl bærrene og skær jordbærrene i 4 dele og fordel dem ovenpå kagen sammen med hindbærrene. Fordel marengsdutter på kagen og pynt til sidst af med frisk timian og bladguld.

Kommentar

Dette er en test
skrev:

27/01/2023 - 15:41

Tænd oven på 90 grader alm. Pisk æggehvider skummende og tilføj sukkeret lidt ad gangen imens du pisker kraftigt indtil massen, er helt stiv. Vend forsigtigt flormelis i og put marengsen i en sprøjtepose med en tyl. Lav marengstoppe på en bageplade med bagepapir.

Anne
skrev:

06/02/2023 - 23:18

Hej

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.

Relaterede opskrifter