6 små tærter
MØRDEJ
90 g flormelis
225 g hvedemel
115 g koldt smør
1 knivspids salt
45 g æggeblomme
Blend kort flormelis, hvedemel, smør og salt sammen i en minihakker/foodprocessor. Hæld det ud på bordet, tilføj æggeblomme og ælt dejen kort sammen med hænderne.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg den på køl i minimum i 1 time.
FRAGIPANE MED TIMIAN
80 g mandler
80 g rørsukker
80 g blødt smør
1 knivspids salt
5-7 kviste frisk timian
1 æg
Blend mandlerne fint og pisk det efter sammen med rørsukker, blødt smør, salt og timian blade.
Tilføj til sidst ægget og pisk godt.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Tag mørdejen ud af køleskabet og kom mørdejen i de 6 forme (diameter 7 cm). Fyld halvdelen af tærten med frangipane i de ubagte tærter.
Bag tærterne i 20-25 minutter og lad dem køle af.
PÆREKOMPOT
400 g pære
40 g rørsukker
1 tsk. vaniljepasta
½ citron skal og saft
Skræl og skær pærerne i små stykker og hæld 300 g i en gryde med rørsukker, vaniljepasta, citronskal og saft. Lad det koge til en kompot og tag den herefter af varmen og lad den køle let af og tilføj til sidst de resterende 100 g. Stil kompotten på køl.
MASCARPONECREME
1 tsk. vaniljepasta
25 g flormelis
110 g mascarpone
120 g cremefraiche 38 %
½ citron skal og saft
Hæld alle ingredienserne sammen og pisk det let. Hæld det i en sprøjtepose med en tyl.
KORALLER
85 g Vand
30 g smagsneutral olie
10 g hvedemel
Guldstøv
Rør vand, olie, og hvedemel godt sammen i en skål. Hæld en lidt af dejen på en varm pande.
Steg indtil alt vandet er fordampet og læg den herefter på et stykke køkkenrulle. Når korallen er afkølet, pensles den med guldstøv.
Tag tærtebundene og hæld 1-2 spsk. pærekompot på dem hver. Sæt herefter en dut mascarponecreme på og pynt af med koraller, frisk timian og pærestykker vendt i citron.