Lige om lidt kan man købe friske rabarber i butikkerne igen og det betyder for mig at foråret er på vej!
Disse små portionsanrettede tærter består af en sprød mørdej, syrlig rabarberkompot og en marengs som gør tærterne dekorative.
MØRDEJ
90 g flormelis
225 g hvedemel
115 g koldt smør
1 knivspids salt
45 g æggeblomme
Blend flormelis, hvedemel, smør og salt sammen i en minihakker/foodprocessor. Hæld det ud på bordet, tilføj æggeblomme og ælt dejen kort sammen med hænderne.
Del dejen i to og rul hver dej ud mellem to stykker bagepapir og læg dem på køl i minimum i 1 time.
MACINPANFYLD
65 g marcipan
65 g sukker
65 g blødt smør
1 stk. æg
Pisk marcipan, sukker og smør sammen og tilsæt ægget – pisk indtil du har en ensartede masse.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Tag mørdejen ud af køleskabet og kom mørdejen i de 6 forme (diameter 7 cm). Fyld de ubagte tærter med marcipanfyld (cirka 1-2 spsk.) Bag tærterne i 16-18 minutter og lad dem køle af.
RABARBERKOMPOT
1 stk. husblas
250 g rabarber i tern
1 tsk. vaniljepasta
110 g sukker
1 stk. citron
Læg husblas I blød I koldt vand.
Hæld rabarber, vaniljepasta og sukker i en gryde sammen med citronsaft. Kog rabarberne møre, tag gryden af varmen og tilføj husblassen. Lad kompotten køle af og fordel den efter i de afkølede tærter.
Lad kompotten afkøle helt, kan med fordel sætte på køl.
MARENGS
60 g pasteuriseret æggehvide
60 g vand
120 g sukker
Pisk æggehviderne til skum, imens koger du vand og sukker til 118 grader. Hæld siruppen ned i æggehviderne mens du forsat pisker. Pisk indtil marengsen er helt stiv.
Fordel marengsen i tre sprøjteposer med forskellige tyller og sprøjt forskellige dutter rundt i kanten. Brænd forsigtigt marengsen med en brænder.