9-12 stk.
Så bliver det ikke nemmere, boller med få ingredienser og hvor det ikke er behov for fancy køkkenudstyr - og alligevel får du lækre sprøde og luftige boller.
God bagelyst!
BOLLER
10 g gær
5 dl lunkent vand
550 g hvedemel
2 tsk. salt
Hæld gær og lunkent vand i skål og rør gæren ud. Tilsæt mel og salt og rør det hele sammen med enten med en elpisker med dejkroge (nemmeste) eller en træske. Pak skålen ind med husholdningsfilm eller et låg og stil den på køl natten over.
Næste dag:
Tænd din ovn på 250 grader varmluft. Drys godt med mel ud på bordet og hæld dejen ud på det meldrysset bord – drys mel ovenpå dejen og uden at rører for meget ved dejen skæres den ud i boller, som lægges over på en bageplade med bagepapir. Du kan vælge at pynte dem med f.eks. solsikkekerne eller græskarkerner. Sæt bollerne i ovnen og kast cirka ½ dl vand ind i bunden af ovnen (Når ovnen er kold igen, kan du let fjerne det overskudende fordampet væske med en fugtigt kuld)
Bag bollerne i 17-19 minutter – Velbekomme!