12 stk.
RABARBERKOMPOT
150 g rabarber
75 g sukker
2 spsk. citronsaft
1 spsk. vand
1 tsk. vaniljepasta
Hæld rabarber, sukker, citronsaft, vand og vaniljepasta i en gryde og kog det indtil rabarberne er udkogte og det meste af væsken er fordampet.
Sæt rabarberkompotten på køl.
VANILJECREME
1 stk. vaniljestang
55 g sukker
40 g æggeblommer
25 g majsstivelse
240 g sødmælk
Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud og mos det sammen med lidt af sukkeret.
Hæld sukker, æggeblommer, vanilje og majsstivelse ned i en skål, pisk det kort sammen. Varm sødmælken og den tomme vaniljestang op i en gryde. Hæld den over æggemassen imens du pisker og hæld det hele tilbage i gryden.
Kog cremen indtil det tykner og give den gerne lidt ekstra minutter herefter. Smag på cremen, hvis den har lidt melet smag – Kog den videre imens du rører konstant.
Hæld den i en frysepose og læg den på køl.
REMONCE
50 g stuetempereret smør
50 g sukker
60 g marcipan
Smuldre marcipanen i en skål og tilføj sukker og smør, pisk det hele sammen med en elpisker.
DEJ
175 g sødmælk
20 g gær
1 æg
45 g rørsukker
1 tsk. stødt kardemomme (Brug meget gerne kardemommekapsler og knust selv kardemommen)
4 g salt
400 g hvedemel
75 g stuetempereret smør
1 æg til pensling
Varm sødmælken op og hæld den i røreskål sammen med gæret. Rør det ud og tilføj herefter ægget, rørsukker og kardemomme i dejen. Hæld salt og melet i dejen (alt melet skal i selvom dejen ser tør ud). Tilføj smørret i små stykker. Rør herefter dejen på røremaskinen i 10-15 minutter, dejen skal samle sig helt og slippe skålen. Stil den til hævning i 1 time.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud og skær 10-12 firkanter på ca. 11x11 cm. Læg en 1 tsk. remonce, 1-2 tsk. vaniljecreme og 1 tsk. rabarberkompot på hver firkant.
Luk fastelavnsboller og vend samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader alm. Pensle bollerne med pisket æg og bag dem i 13-15 minutter.
GLASUR
Flormelis
Pasteuriserede æggehvide
Forskellige pastafarver
Guldstøv
Vand
Bland flormelis og æggehvide sammen til en glasur og fordel forskellige pastafarver. Dyp dine fastelavnsboller ned i glasuren imens du twister den.
Når glasuren har sat sig, blander du lidt vand og guldstøv og maler på glasuren.