Hjemmelavede æbleskiver

20-25 stk.

Jeg elsker at hoppe i køkkenet i juletiden og lave julelækkerier til venner og familie og her er æbleskiver bare en klassiker, som alle holder af! Jeg har hele min barndom og efter jeg flyttet hjemmefra spist rigtig mange æbleskiver fra frost. Men da jeg første gang kastede mig ud i at lave dem selv, fandt jeg ud af hvor meget bedre de hjemmelavet smager! Og ja det kan godt være det tager lidt længere tid, men det er det hele værd hvis du spørger mig!

Så hvis du ikke har prøvet det endnu, så er det bare med at komme i gang! Her får i min opskrift på lækre og luftige æbleskiver.

Æbleskiver

270 g hvedemel
70 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kardemomme 1,5 tsk. natron
1 nip salt
1⁄2 stk. citron
3 stk. æg
4 dl kærnemælk

Smør til stegning Bland alle de tørre ingredienser og citronskal sammen. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og kærnemælk sammen med de tørre ingredienser og pisk æggehviderne stive i en ny skål og vend det forsigtigt sammen med resten. Bag æbleskiverne på æbleskivepanden i rigeligt smør.

Det kan være nødvendigt at tilføje lidt ekstra dej under bagningen. Servere med flormelis, sukker og syltetøj – velbekomme.

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.

Relaterede opskrifter