16 stk.
TØRRET ÆBLEPYNT
1-2 stk. æbler
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Skær æblerne i tynde skiver og udstik dem med en udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 1- 1 ½ time og vend dem undervejs.
Læg dem til afkøling på en rist.
MAKRONBUND
60 g pasteuriserede æggehvider
80 g mandelmel
170 g sukker
Tænd ovnen på 140 grader varmluft.
Pisk æggehvider, mandelmel og sukker godt sammen. Hæld det i en sprøjtepose gerne med en glat tyl. Sprøjt bundene (5 cm) ud på bageplader med bagepapir.
Bag dem i 20-25 minutter, makronerne skal være gyldne. Lad dem køle helt af.
HUSK: gem nogle til pynt.
ÆBLESKUM
105 g pasteuriserede æggehvider
20 g sukker
195 g sukker
70 g æblesaft
85 g glukosesirup
½-1 tsk. citronsyre
1 tsk. vaniljepasta
Pisk æggehviderne let og tilsæt herefter de 20 g sukker og pisk videre imens du forsætter med opskriften. Kog sukker, æblesaft, glukosesirup og citronsyre i en gryde op til 118 grader. Siruppen hældes ned i æggehviderne i en tynd stråle mens der forsat piskes. Pisk på den højeste hastighed og pisk i cirka 10-15 minutter, tilføj i mens vaniljepasta. Kom i en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt æbleskummen ud på bundene.
OVERTRÆK
250 g hvid chokolade
15 g kakaosmør
Temperer chokoladen sammen med kakaosmørret og hæld den ned i et glas og dyp herefter flødebollerne ned i chokoladen så bunden bliver dækket let. Løft den op og lad chokoladen dryppe af. Stil flødebollen på en rist eller stykke bagepapir. Lad chokoladen sætte let og drys knust makroner og sæt et tørret æble på flødebollen. Lad chokoladen sætte sig helt.