Bruschetta med ovnbagte tomater

10-12 stk.

Disse bruschetta slår aldrig fejl og alle de gæster jeg har serveret dem for, er vilde med dem! Og et kæmpe plus tomaterne kan laves klar dagen før – så det er nemt at servere når man har gæster.

Ovnbagte tomater
400 g cherrytomater
3 spsk. neutral olie
1,5 spsk. balsamico
2,5 spsk. rørsukker
1 tsk. tørret timian
Frisk kværnet peber

Samling
10-12 skiver brød (køber det billige baguettebrød)
1 stk. mozzarella
Frisk basilikum
Balsamico glaze
Salt

Tænd ovnen på 120 grader alm ovn.
Skyl og skær tomaterne i halve. Bland olie, balsamico, rørsukker, timian og peber sammen i skål.
Vend tomaterne sammen med din blanding og hæld det hele ud på en bageplade med bagepapir

Bag tomaterne i 35-40 minutter – hæld dem herefter i en skål med det hele. Smag på tomaterne, de skal have en sødme - tilføj gerne lidt rørsukker hvis ikke.

Lad tomaterne køle af, lav gerne dagen før og stil det i køleskabet.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Giv dine brødskiver lidt olie på hver side og læg dem på risten, bag indtil brødene er gyldne – ta dem ud og lad dem køl let af.
Læg tomaterne på brødet sammen med mozzarellaen. Pynt med frisk basilikum og balsamico glaze.
Og vigtigt afslut med at give dine bruschetta salt

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.