Jeg er gået i gemmerne og fundet denne opskrift på jordbærsaft frem. Den giver mig så mange gode minder fra min barndom. Jeg brugte nemlig ufattelig meget tid hos vores genboer, som var et ældre ægtepar. De blev lidt som nogle ekstra bedsteforældre for mig. Jeg spiste hos dem, legede fingerbøl, fik læst højt osv., men noget af det bedste var E’s lækre jordbærsaft.
Det er bare smagen af sommer og gode minder for mig!
JORDBÆRSAFT
800 g jordbær (Gerne danske jordbær)
4 dl vand
350 g sukker
Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand og sukker.
Kog det kort op og lad det herefter stå og simre ved lav varme i 25-30 minutter.
Tag gryden af varmen og hæld saften igennem en suppe si med en skål under. Tving ikke saften igennem sien, men lad saften løbe selv igennem. Hvis der er lidt skum på toppen fjern dette med en ren ske.
Skyl dine flasker med kogende vand og meget lidt Atamon. Hæld saften i flaskerne og opbevar dem på køl.
Du kan både nyde det som det er eller fortynde det med vand. Jeg ville personligt hælde vand og isterninger i så det er helt iskoldt!
Kan holde sig i 2-4 uger.
TIP: Gem resterne af jordbærrene i et rent glas, stil det på køl og spis det med skyr eller på stykke brød eller noget helt tredje.