Jeg har det sidste års tid fået øjnene op for hvor nemt og lækkert hjemmelavede fyldte chokolader er. Jeg har mange favorit fyld, men én af disse er denne rom/karamel ganache.
Hvis du ikke har prøvet den, så er det bare med at komme i gang.
Rom/karamel ganache
65 g sukker
15 g lys sirup
1 dl piskefløde
95 g hvid chokolade 1-2 nip flagesalt Rom aroma
Hæld sukker og lys sirup i en gryde og smelt det til en gylden karamel. Hæld herefter fløden i lidt ad gangen. Når alt fløde er tilføjet og karamellen koger hældes den over den hvide chokolade - rør det hele sammen til alt chokoladen er smeltet - tilføj salt og smag til med rom aroma.
Hæld det i en sprøjtepose - ganachen er klar, når den er afkølet til stuetemperatur.
TIP hvis du ikke kan vente til ganachen har stuetemperatur, kan den smides i køleskabet eller fryseren – men husk at holde øje med den.